Taxi vanaf Nice Airport

Je kunt vanaf het vliegveld van Nice prima een taxi nemen. Wil je liever een taxi bestellen? Kijk dan op de speciale taxi pagina. Dan kun je van tevoren ook een vaste prijs afspreken. Doe je dit niet, dan is het handig om na het instappen te checken of de meter juist is ingesteld op dag (jour) of nacht (soir). Nachttarief wordt ook gebruikt op zon- en feestdagen. Een taxi naar het centrum duurt ongeveer een kwartiertje en kost zo’n €30. In bijna alle taxi’s zal je cash moeten betalen dus zorg ervoor dat je genoeg geld meeneemt.

taxi-bij-vliegveld-niceBeter dan een taxi is meerijden met UBER-X. Je wordt van de luchthaven naar het centrum van Nice gebracht voor 16 à 20 euro, je hoeft niet cash te betalen, alle info van de bestuurder kan je op je smartphone vinden, de bestuurder is vriendelijk en je kan hem beoordelen op het einde van de rit.

Installeer voor je op reis vertrekt de UBER app en nadat je bent geland in Nice kun je je aanmelden via het gratis wifi netwerk. Op de app kan je dan alle bestuurders die in de buurt zijn zien, vervolgens moet je enkel nog je bestemming ingeven en bevestigen. Het kost de bestuurder een tiental minuutjes om er te geraken, de tijd dat jij nodig hebt om je bagage af te halen. De bestuurder zal op jou wachten aan de ophaalplaats in de ‘’Kiss and Fly pick up zone”, deze bevindt zich een verdieping omhoog aan terminal 2. De app zal je exact vertellen waar je moet zijn, welk type auto je ophaalt, welk nummerplaat de UBER heeft en geeft zelfs de naam en een foto van de bestuurder. Het zou dus geen probleem moeten zijn om elkaar te vinden.

Als je het ietsje chiquer wil aanpakken kan je ook een auto bestellen via UBER-Black Car, dit werkt exact hetzelfde als de gewonde UBER met het verschil dat de bestuurder een kostuum draagt en met een chique wagen rijdt. Deze chique rit kost ongeveer 30 euro, wat nog steeds minder is dan het grootste deel van de gewone taxis.

Richting Monaco en Cannes

Ben je benieuwd wat een taxi of een UBER richting Monaco en Cannes kost? Check dat op de verbindingen pagina. Hier kun je ook kijken wat het normale openbaar vervoer vanaf het vliegveld naar jouw eindbestemming kost.