Vervoer van Nice Airport naar Nice // Monaco, Cannes

Nice Airport ligt slechts 6 kilometer ten zuidwesten van het centrum van de stad Nice. Om in het centrum van de stad te komen kun je het beste kiezen voor bus 12 (goedkoopste optie), tramlijn 2 (leukste optie) een taxi (snelste optie), of een UBER. Wil je richting Monaco? Dan kun je zelfs nog kiezen voor een helikopter.

Ben je bij terminal 1 en moet je bij terminal 2 zijn of andersom? Dan kun je gratis de tram pakken naar de andere terminal van vliegveld Nice.

Bus naar Nice

Tram naar Nice

Bus naar Monaco of Cannes

Trein naar Villefrance-sur-Mer, Monaco, Cannes, Toulon, Marseille

Taxi of helikopter

Richting de stad Nice of Vieille Ville (oude stad)

Bus 12

Bus 12 is de meest gangbare manier om van vliegveld Nice naar de stad Nice te reizen. Er zijn verschillende stops langs de promenade, de boulevard langs het strand. Uiteindelijk kom je uit bij Palais des Expositions. Je komt op die manier ook langs de rand van de oude stad van Nice.

Een kaartje voor deze bus is heel goedkoop, slechts €2. Het feit dat er zoveel bushaltes langs de promenade zijn is erg handig omdat hier ook veel hotels in de buurt zijn. De bushalte bevindt zich buiten terminal 1. De bus vertrekt 5 tot 8x per uur en de reistijd naar de oude stad is, afhankelijk van het verkeer, zo’n 25 minuten.

Tips
Zorg zeker dat je weet welke halte je moet afstappen en dat je ook op tijd op de rode knop drukt, deze bussen stoppen namelijk niet standaard aan elke stop. Voor het terugkeren is het dan ook belangrijk dat je duidelijk zwaait naar de buschauffeur om te voorkomen dat hij je voorbijrijdt. Ga je terug naar het vliegveld? Kijk dan vanaf welke terminal jouw vlucht vertrekt.

Rode tram lijn 2

Eind 2018 werd de nieuwe tramlijn bij Nice Airport feestelijk geopend. Van terminal 1 naar 2 of andersom is nu ook een stuk beter te doen. Je kunt met de tram ook richting de stad Nice. De eerste stations zijn Grand Arenas, Parc Phoenix, Cassin en Ferber. De 12e stop heet Jean Médecin en hier kun je overstappen op de rode tram lijn 1 waarmee je ook in de oude stad (Vieille Ville) kunt komen. Het eindstation heet Port Lympia. De tram vertrekt grofweg iedere 8 minuten en een kaartje kost retour €5,40 met een oplaadbare kaart of €10 met een simpel airport retour kaartje.

De tram tussen terminal 1 en terminal 2 is gratis, alsook de tram naar 1 verdere halte: Grand Arénas. Hier kun je overstappen op de trein van SNCF.

Richting Monaco of Cannes

Bus 80

Bus 80 gaat vanaf Nice Airport Terminal 2 richting Monaco, ten oosten van Nice. Deze bus vertrekt wat minder vaak dan bijvoorbeeld bus 12 die naar het centrum van Nice gaat: iedere 45 minuten. De reistijd is ongeveer 1 uur. Je kunt ook met de trein richting Monaco, dit is goedkoper en vaak ook sneller. De prijs voor een kaartje is €19 (enkele reis).

Bus 81

Bus 81 gaat vanaf Nice Airport Terminal 2 richting Cannes, richting het westen. De reistijd naar Cannes is ongeveer 50 minuten en ook deze bus gaat een stuk minder vaak. Je kunt ook met de trein richting Cannes, dit is vaak goedkoper en vaak ook sneller. De prijs voor een kaartje is €19 (enkele reis).

Trein van SNCF vanaf station Saint-Augustin

Je kunt treinstation Saint-Augustin bereiken met de tram of met een speciale voetgangersverbinding. Dit is 500 meter oftewel 7 minuten lopen. Dan ben je op treinstation Saint-Augustin en vanaf hier kun je met de TER trein heel snel naar Nice Centre-ville, Villefrance-sur Mer, Monaco of de andere kant op richting Antibes en Cannes of uiteindelijk zelfs Marseille.. Er zijn met de trein veel verbindingen. Bedenk dat Nice Saint-Augustin in het midden van de côte-d’azur trein verbinding 930. Er zijn dus 2 richtingen waar je naartoe kunt. Hier kun je treinkaartjes kopen.

Saint-Augustin richting …Prijs enkele reisReistijd in minuten
Nice-Ville€2,107 minuten
Villefranche-Sur-Mer€3,1015 minuten
Monaco Monte Carlo€5,4031 minuten
Menton€7,1046 minuten
Vintimille (Italië)€9,6062 minuten
Saint-Augustin richting …Prijs enkele reisReistijd in minuten
Antibes€4,2021 minuten
Cannes€6,7034 minuten
Toulon€29,70102 minuten
Marseille Saint Charles€38,70149 minuten

Overzicht

Kijk anders van tevoren even op de kaart van de lignes d’azûr. Het laden kan wel even duren. Bedenk wel dat dit de kaart is van lignes d’azûr, de treinverbinding staat hier helemaal niet zo prominent op terwijl dit wel een goede optie is.

Taxi of helikopter van Nice Airport naar Monaco

Taxi: een taxi naar Monaco zal je ongeveer €95 kosten tot 4 personen. De terugrit naar de luchthaven doe je wellicht met een taxi uit Monaco en die rit zal je vreemd genoeg minstens €110 kosten.

UBER: vanaf de luchthaven kan je een UBER-taxi gebruiken naar Monaco voor €60 à €75, afhankelijk van het tijdstip. Van Monaco naar de luchthaven gaat dit niet omdat de app geblokkeerd is in Monaco. Je kunt beter pre boeken via Taxi2Airport.

Helikopter: als je alleen reist is de helikopter nog niet zo een gek idee als het klinkt. Voor €150 (iets meer dan een taxi) kom je aan in stijl en kan je genieten van een fantastische 7 minuten durende trip. De helikopter vertrekt elke 30 minuten en nadat je geland bent op de landingsplaats in Monaco wordt je gratis naar je hotel gebracht door een shuttle

Taxi van Nice Airport naar Cannes

Taxi: een taxi vanaf de luchthaven tot in Cannes kost ongeveer €85 tot 4 personen en doet er ongeveer 50 minuten over.