Vervoer van Nice Airport naar Nice // Monaco, Cannes

Nice Airport ligt slechts 6 kilometer ten zuidwesten van het centrum van de stad Nice. Om in het centrum van de stad te komen kun je kiezen voor de airport express bus, een lokale bus, een taxi, of een UBER. Wil je richting Monaco? Dan kun je zelfs nog kiezen voor een helikopter.

Airport express lijn 98 en 99

De luchthaven express bus (lijn 98 of 99) kost €6 en je kan je ticketje zowel in de luchthaven aan de loketten kopen als van de bestuurder in de bus zelf. Neem wel cash geld mee, als je in de bus wilt betalen. Op de website van het busbedrijf staat meer informatie: Richting het vliegveld staat op pagina 1, richting de stad op pagina 2. Bus 98 & Bus 99.

Neem bus #98 ‘Promenade des Arts’ als je naar de strandhotels of het oude stadscentrum wil gaan, deze bus vertrekt om de 20 minuten, rijdt langs de kust tot hij bij het oude centrum landinwaarts trekt om vervolgens te stoppen aan Lycee Masséna in het centrum van Nice. Merk op dat je ticket ook toegang geeft tot één tram- of- busritje voor 60 minuten, zo kan je met hetzelfde ticket makkelijk tot vlak bij je eindbestemming (reistijd 35 minuten) komen.

Neem bus #99 ‘Gare SNCF’ als je naar het centraal station van Nice wil gaan, deze bus vertrekt om het halfuur. Dit ticket geeft gedurende 74 minuten toegang tot eender welke bus of tram in Nice. Met wat minder stops ben je sneller in het centrum van de stad. Reistijd naar de eindbestemming: zo’n 15 minuten.

Tips
Zorg zeker dat je weet welke halte je moet afstappen en dat je ook op tijd op de rode knop drukt, deze bussen stoppen namelijk niet standaard aan elke stop. Voor het terugkeren is het dan ook belangrijk dat je duidelijk zwaait naar de buschauffeur om te voorkomen dat hij je voorbijrijdt. Ga je terug naar het vliegveld? Kijk dan vanaf welke terminal jouw vlucht vertrekt.

Lokale bus

Je kan ook een lokale bus nemen aan de luchthaven voor slechts €1,5. Om bij deze bushalte te komen moet je door de parking bij terminal 1 wandelen. Ga richting de Aéroport Promenade, dat is de bushalte. Er zijn een aantal buslijnen van lignes d’azûr die hierlangs komen. Dit zijn 23, 52, 59, 70, 94 en 200. Je kunt met verschillende buslijnen richting de stad gaan. Kijk anders van tevoren even op de kaart van de lignes d’azûr. Het laden kan wel even duren.

Vervoer van Nice Airport naar Monaco

  • Express bus: de Monaco express bus lijn 110 vertrekt elke 30 minuten vanaf de luchthaven en kost €22 voor een enkele rit en €33 voor heen en terug. De bus vertrekt ieder half uur. Er zijn kortingen voor groepen van 4 personen of personen onder de 26 jaar oud. Als het verkeer niet tegenzit ben je in 35 minuutjes in Monaco. Route-overzicht.
  • Taxi: een taxi naar Monaco zal je ongeveer €90 kosten tot 4 personen. De terugrit naar de luchthaven doe je wellicht met een taxi uit Monaco en die rit zal je vreemd genoeg minstens €100 kosten.
  • UBER: vanaf de luchthaven kan je een UBER-taxi gebruiken naar Monaco voor €45 à €60. Van Monaco naar de luchthaven gaat dit niet omdat de app geblokkeerd is in Monaco. Je kunt beter pre boeken via Taxi2Airport.
  • Helikopter: als je alleen reist is de helikopter nog niet zo een gek idee als het klinkt. Voor €110 (iets meer dan een taxi) kom je aan in stijl en kan je genieten van een fantastische 7 minuten durende trip. De helikopter vertrekt elke 30 minuten en nadat je geland bent op de landingsplaats in Monaco wordt je gratis naar je hotel gebracht door een shuttle.

Richting Cannes

  • Express bus: de Cannes express bus lijn 210 vertrekt iedere 30 minuten en kost €22 voor een enkele rit en €33 voor heen en terug. Er zijn kortingen voor groepen van 4 personen of personen onder de 26 jaar oud. Na 45 minuten zet deze bus je af bij de haven van Cannes. Route-overzicht.
  • Lokale bus: als je genoeg tijd hebt en goed op je geld let dan kan je ook een gewone bus nemen. Deze bussen vertrekken elke 15 minuten maar zijn anderhalf uur onderweg omdat ze langs de kust rijden.
  • Taxi: een taxi vanaf de luchthaven tot in Cannes kost ongeveer €90 tot 4 personen en doet er ongeveer 50 minuten over.
  • UBER: een UBER-taxi tot in Cannes zal je ongeveer 50 tot 70 euro kosten.